(?)

                                                                         
     
    Dit Prachtig stukje over Elementalen geschreven heb ik van internet.
                                                      Bron : Spiritueleweg
     

                       

......Het etherische rijk van de elementalen......

Heb je er ooit er over nagedacht dat de wereld misschien niet alleen uit dieren en mensen bestaat? Wij leven in een wereld waarin alles dat tastbaar voor ons lijkt, de enige realiteit is. Maar in feiten zijn wij niet de enige wezens van het gehele Kosmische bestaan. Voor lange tijd leefden wij in een belevingswereld waarin alleen de schepselen die wij met het blote oog kunnen beschouwen ‘echt’ voor ons zijn. Maar als we de grens van ons zicht zouden kunnen verleggen, dan hadden wij het levende bewijs dat engelen, elven, kabouters en andere wezens wel degelijk bestaan. Wij kunnen ze alleen niet zien, omdat zij op andere trillingsniveaus van het bestaan leven.

Het leven bestaat uit verschillende vibraties. Voor alles en iedereen die op dezelfde vibraties leeft kan elkaar zien en voelen. Engelen dragen een zeer hoge frequentie van licht met zich mee, wat voor ons niet te observeren valt. Het is voor ons vanzelfsprekend dat deze goddelijke wezens niet bestaan. Maar laten we eens gaan kijken naar radiogolven. We kunnen ze niet zien, maar weten wel dat ze bestaan. Zo werkt dat dus in principe ook voor levende wezens zoals engelen en elementalen.

Elementalen spelen een belangrijke rol in onze samenleving, maar daar is niet iedereen bewust van. Daarom begrijpen mensen ook niet dat zij een groot voorbeeld vormen voor deze uitzonderlijke trouwe wezens. Om het allemaal een beetje te verduidelijken volgt hier uitleg over het bestaan van elementalen, wie zij zijn, wat ze doen en hoe wij hun levens beïnvloeden.

......Gnomen, hoeders van de Aarde......

Er zijn vier verschillende niveau´s van het leven. Het fysieke niveau is de eerste vibratie waarin de gnomen van het element Aarde dienen. Het is gemakkelijk een gnoom of kabouter in de bossen of in de tuin te vinden, omdat zij van dezelfde substantie gecreëerd zijn als de mens. Wij leven beide op het fysieke niveau van het bestaan. Gnomen verzorgen de planten, de aarde, en alles dat met de aarde gebonden is. Zo krijgen dieren goede verzorging van kabouters of wanneer er een dier in nood is, is er altijd wel een gnoom die hem zal redden. Alle levende wezens worden door hen verzorgd. Maar dit is niet het enige dat deze elementalen doen.

Zij zorgen ook voor het wisselen van de seizoenen en voor verschillende kringlopen. Gnomen doen er alles aan om het Aarde element zo goed mogelijk ervoor te zorgen. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het aanvullen van verschillende mineralen en edelstenen zoals, goud, diamant, ijzer, amethist etc. Zij beschermen daarnaast ook het leven van bloemen, gewassen, bomen en alle andere planten die op aarde geproduceerd worden. Gnomen beschikken verschillende krachten en kunnen zich verplaatsen in andere dimensies zodat zij niet door mensen gezien kunnen worden. Soms zijn het kleine wezens, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Zij kunnen namelijk soms meters groot worden.

......Undinen, hoeders van het Water......

De undinen verzorgen alles waar water is. Zo heb je waterelementalen in oceanen, zeeën, meren, vijver, regenplassen etc. Deze wezens hebben iets weg van zeemeerminnen en bewegen in soms snelle en vloeiende vormen in het water. Onder water is het een compleet andere wereld dan op aarde. Zo heb je verschillende zeedieren die aandacht en verzorging nodig hebben van de undinen, maar vergeet zeker niet de waterplanten en de koralen die zo op z´n tijd een beurt nodig hebben. Deze elementalen hebben ook de controle over stromingen in rivieren en eb & vloed in de zee. Als je eens beseft dat 3∕4 van de aarde uit water bestaat, begrijp je al snel genoeg dat het bijzonder drukke elementalen zijn. Denk maar eens aan al die zeeën en oceanen in de wereld, maar ook aan het water dat in je lichaam zit. Ook dit heeft verzorging nodig. Zo heeft ieder persoon zijn eigen elementalen die zijn lichaam verzorgen! De undinen verschonen het water voortdurend, maar het kost extra energie en moeite wanneer het water vervuild is geraakt bijvoorbeeld bij een olielekkage.

Undinen verschonen niet alleen water maar ook het tweede niveau van het leven, de emoties. Net als water hebben emoties een enorme bewegingskracht. Zij kunnen zo heftig zijn als een tsunami of zo stil wanneer er geen rimpeltje aan het water lijkt te stromen. Deze waterelementalen verschonen alle minder goede emoties zoals woede, haat en verdriet en zorgen ervoor dat kalmte en vrede er is de plaats voor terug komen.

......Sylfen, hoeders van de Lucht......

De hoeders van de Lucht zijn de sylfen. Zij zorgen voor een gezonde lucht voor alle organismen en bestrijden luchtvervuiling van uitlaatgassen, fabrieksafvallen etc. De lucht bevat Prana, wat de adem van het leven is. Dit voedt alle levende organismen. Het geeft energie en is iets waarvan wij verse lucht ervaren.

Lucht bevat het niveau van het mentale vlak en beïnvloed onze manier van denken en wordt steeds ververst door deze elementalen. Doordat de lucht steeds ververst wordt zijn wij in staat om onze geest tot rust te brengen en te ´luchten´. Het heeft namelijk zo nu en dan rust nodig om er weer met een verse blik tegen het leven aan te kijken.

Sylfen ofwel elfen hebben dunnen en tengere lichaampjes, maar hoeven niet altijd klein te zijn. Sylfen hebben prachtige vleugels wat vaak iets weg heeft van vlindervleugels. Het zijn bijzonder elegante en sierlijke wezens en staan symbool voor the schoonheid van het elementalenrijk. Zij zijn de elementalen van de geest en het is hun taak om het goddelijke bewustzijn over op de mens te brengen.

......Salamanders, hoeders van het Vuur......

Salamanders zijn de hoeders van Vuur en dragen een cruciale taak met zich mee. Het is namelijk aan hen om de atomen van al het leven en dood samen te smelten tot een geheel en het te belichamen met de spirituele vlammen van het licht. Deze wezens zijn lang en groot en hebben een majestueuze uitstraling. Het zijn de grootste elementalen van de vier en ook gelijk de krachtigste. Salamanders vind je in elektriciteit, in je kookplaat, je kaarsen en vurige bosbranden. Zonder deze belangrijke elementalen zou het leven langzaam vervagen, omdat zij in feiten de bron des levens zijn. Zij geven en nemen met hun vuur. Zo kan een openhaard een heerlijke comfortabele sfeer creëren terwijl een brand een heel bos kan wegbranden.

Zoals wij weten is vuur een van de gevaarlijkste elementen. Dit geldt hetzelfde voor de salamanders. Salamanders zijn de hoeders van het Vuur en hebben het bijzondere talent om het zonder enkele moeite vuur in toom te houden. Dit is wel nodig aangezien brand zich ontzettend gemakkelijk kan verspreiden. Wanneer deze elementalen in de war zijn is het een gevaarlijk spelletje om te spelen om ze toch te proberen te kalmeren. Het wordt daarom ook aangeraden niet met vuur te spelen. Elementalen gehoorzamen altijd, maar salamanders hebben er soms last van om toch te rebelleren. Toch zijn het één van de belangrijkste wezens en hebben zo ook hun goede kanten.

Wat voor effect hebben onze daden op de elementalen en de natuur?

Wanneer je bedenkt dat iedere bloem, plant en boom zo´n elementaal heeft snap je wel dat er hoogst waarschijnlijk meer elementalen op de wereld zijn dat mensen. En wanneer het opeens tot je doordringt dat elementalen ons, de mensen, als een groot voorbeeld en een bron van inspiratie zien dat er misschien daarom wel zoveel natuurrampen in de wereld plaatsvinden. De natuur is daarom onze spiegel wat soms ontzettend fijn is om te hebben. Wanneer een natuurramp heeft plaatsgevonden is dit een moment dat we eindelijk eens moeten stil staan op onze daden. De energie die onze daden uitzendt kan zich tot iets positiefs of negatiefs manifesteren. Wanneer het zich tot iets negatiefs ontwikkelt kan dit een negatieve invloed hebben op de elementalen en dus ook de natuur. Vroeg of laat zal er een uitbarsting van deze energie komen en uit zich dat in een tornado, tsunami, aardbeving, bosbrand etc. Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw daad zal zijn, want het draagt altijd een bepaalde betekenis aan het leven mee. Wanneer jij dagelijks een oudere dame helpt oversteken zal dit een positieve draai aan het leven van de elementalen geven, maar juist een negatieve energielading wanneer een persoon dagelijks vloekt. Bekijk daarom per situatie of het een positieve of negatieve energie met zich mee brengt. Zal jouw keus en daad de situatie verbeteren of verslechteren?

Elementalen zijn niet alleen op het fysieke niveau van het leven. Zo vind je hun werkzaamheden ook op spiritueel niveau. Het is belangrijk om te begrijpen dat de elementalen een zware last met zich meedragen. De karma die de mensen maken worden door de op hun schouders gedragen. Wanneer dit teveel voor hen wordt ontstaat er dus een explosie van karma en uit zich dit dus in wereldkarma, ofwel een natuurramp. Wij maken niet alleen karma bij door het voeren van oorlog, of milieuvervuiling, maar ook door middel van het uiten van negatieve emoties en een verkeerd denkpatroon.

Wat kunnen wij voor de elementalen doen?

Als iedereen zijn steentje bijdraagt zullen wij uiteindelijk van een utopische sfeer kunnen genieten wat verschillende levensomstandigheden zou vereenvoudigen. Wanneer wij eindelijk eens rekening zullen houden met het milieu en onze manier van leven. Probeer steeds je daden de beoordelen of het een positieve of negatieve draai aan de elementalen geeft. Mocht dit niet zo positief zijn, doe dan eens een stap in de goede richting en denk voortaan vanuit je goddelijke bewustzijn.