(?)

                                                       
               
   ''  Ik zal in deze lijst wat bijzondere ervaringen met jullie delen
          
die ik heb meegemaakt de afgelopen tijden. Al deze ervaringen dromen enz.
                  Schrijf ik op en maak er een speciaal boek van zoals foto hierboven.''

     

Mijn Eerste Droom:
Na mijn Eerste Elfen Workshop die ik volgde was ik diep in slaap en had een familie ruzie in mijn dromen.Ik was boos en zag een bruine deur die ik maar graag opende om weg te kunnen komen. Ik zag mij lopen naar de deur en opende deze. Er kwam een gloed van wit licht door de deur en ik ging er door heen. Een maal binnen zag ik niets dan licht .Ik keek om mij heen en daar kwam een Elf aan gevlogen die steeds dichterbij kwam. Ze was wit en had zwarte puntige oogjes. Haar haren waren lang en spier wit. We hebben elkaar denk ik 5 minuten staan aan te kijken en toen verdween zij. De elf deed mij denken aan het elfen volk die Brian Froud tekend. Dit was mijn eerste droom over Elfjes een paar jaar geleden.

*Daarna volgde er velen dromen die ik allemaal in een voor mij speciale boek heb geschreven. Ook wel een book of shadows genoemd. Vaak als ik foto's maakte van wezentjes en die in een boek plakte om er vaak naar terug te kijken kwamen zij mij soms bezoeken in dromen. De wezentjes lieten een stukje zien over hun leef omgeving en andere waren gewoon nieuwschierig maar mij en keken mij alleen glimlachend aan in dromen. Zo heb ik ook trollen gezien die zo nieuwschierig waren dat ze me in mijn dromen omhelsden de trollen hadden zwart haar en en grote voeten .Zij droegen ook gewoon kleding zoals een spijker broek en een jasje. De trollen die ik in mijn droom ontmoette waren de trollen uit noorwegen. 

*Zo kwam er in mijn droom ook een klein vrouwtje mij begroetten. Ze was klein en had een zwarte rok aan en een wit bloesje met een hoofd kapje op. Deed me denken aan een klein kabouter vrouwtje. Ze stond voor mij in het bos en ik had een appel in mijn hand. Toen we elkaar aan keken was ik helemaal verbaasd en erg wakker .Ik zwaaide naar haar en ging voor haar zitten. Ze wees naar de appel en die rolde ik naar haar toe .Zij glimlachte en verdween in het bos.

*Zo was ik in een droom op een regen achtige dag naar het bos gegaan. Ik ging in de wei lopen en daar stond een hele grote boom. Die er ontzettend mooi en magisch uit zag.Ik ging in de regen voor de boom zitten en bekeek deze van top tot teen. Hoe langer ik keek des te meer gezichten er verschenen in de boom. Wezens met punt oren en kleine wezentjes met vleugeltjes. Er kwamen honderden verschillende gezichten tevoorschijn ik vond het mooi en fasinerend. Na een hele poos in trance te hebben gezeten door het zien van alle gezichten in de boom . Werd ik langzaam wakker.

*Zingend Kabouter Mannetje:
Op een avond lag ik te slapen en toen het ochtend werd en een keer me open opende door de licht op de kamer. Dacht ik bij mezelf nog eventjes liggen. Ik sloot me ogen en hoorde een klein manne stemmetje zingen met de text: La La La La laaaah, Woef Woef Woeffff. Ik opende mijn ogen en dacht huh ?? Ik keek op me kamer en er was niets dan alleen mijn hondje op bed. Op dat moment moest ik hard lachen en wist dat dit een kaboutertje moest zijn geweest. Ook dat stemmetje was zo grappig.


* Boek van Tanis Halliwell:
Toen ik hoorde dat het boek van een zomer met het kleine volkje echt een aanrader moest zijn om te lezen wilde ik deze ook aan schaffen. Ik zag op internet wel het boek staan alleen de caft alleen al vond ik niet echt uitnodigend er uit zien maar toch kocht hem wel. Nou bij bol.com gekocht en de volgende dag was die al binnen. Ik begon die avond te lezen en wat ik toen las is echt het mooiste wat ik ooit van boeken gelezen heb. In dit boek gaat Tannis Halliwell naar Ierland en ontmoet daar de Ierlandse Leprechaun. De Leprechaun verteld alles over de wereld van de Elementwezens. Dit boekje heeft bij mij veel emoties naar boven gehaald en nog meer deuren voor mij geopend. Dit boek heeft een plek in mijn hart gekregen en ik ga deze nog heel vaak lezen. Dit boek had ik in twee dagen uit gelezen.De volgende dag was ik in het bos en keek heel anders naar de natuur. Wat ik daar Vond en Kreeg?? Lees hieronder.

                                   

*Geschenk van de Kabouter: 
Na het boek te hebben gelezen een dag later ging ik naar het bos toe en keek met andere ogen naar de natuur. Het was net of na het lezen mijn poortje verder open was gaan staan . Ik bekeek de bloemen en planten heel intens en nam de geuren van de natuur tot mij. Ik was samen met mijn dochtertje en we waren aan het wandelen. Ik liep constant met de gedachten aan het boek in mijn hoofd en dacht aan tannis Halliwell haar kabouter vriend. In gedachten wilde ik ook eingelijk al van jongs afaan ook een kabouter of elfen vriendje of vriendinnetje hebben. We liepen naar een open plek in het bos mijn dochter ging even voetballen en ik ging zitten op een dode boomstam. Ik keek om mij heen en kon aan niets anders denken dan aan het boek. Op eens werd mijn oog gericht naast mij en daar lag deze tak . De tak lijkt op een kabouter met punt muts. Of ook op een kabouter  huisje. Dit was voor mij een teken en geschenk van een kabouter. Waarom ik dit weet is omdat ik helemaal in de ban was van het boek en aan niets anders dacht als dan de kabouter. De tak is mee naar huis gegaan en heeft een mooi plekje gekregen in mijn huis.

                                        

                          Zingend Kabouter Vrouwtje

24-09'14 Toen ik ging slapen en een nare droom heb gehad was ik half wakker om half 12. Daarna ben ik verder in slaap gevallen en weet niet meer wat ik had gedroomd. Ik werd daarna rond een uur of half 3 s'nachts wakker en kon moeilijk in slaap komen, dus lag ik maar met mijn ogen dicht. Op dat moment hoorde ik een klein vrouwlijk stemmetje zingen. Ze zong La la la la laaaa. Ze zong het niet traag maar best in een tempo van een echt liedje. Een paar maanden geleden hoorde ik een klein kabouter mannetje zingen dat ook La la la la laaa zong alleen in een traag tempo. Zou dit ook een kabouter zijn geweest? Toen ik het hoorde het stemmtje van het vrouwtje of meisje draaide ik me om en zong het na hihi.

                                    Metaal Wezentje in Droom

09-11’14 Vannacht droomde ik over een metaal wezentje toen ik sliep met Tenzin. Ik droomde dat ik in bed lag en keek in de donkere kamer naar een hoge plank . Op die plank zag ik een klein metaal achtig wezentje zitten. Zijn beentjes waren van metaal en hij had rond vormige handjes. Op zijn hoofdje zag ik een grote ronde platte schijf dat zijn hoedje was. Hij had zwarte haren en zijn oogjes gaven licht . Ik wilde zeker weten dat hij een echt wezentje was en ik zwaaide naar het mannetje . Het mannetje zwaaide meteen terug naar mij en ik was zo blij en begon een liedje voor hem te zingen . Daarna zwaaide we naar elkaar en verdween het metaal wezentje . Ik werd wakker met meteen de naam metaalwezentje. 

                                  Droom Over een Kabouter

06-12’14 Marianne had een heksen fles te koop dat er mooi en magisch uit zag mijn intressen werd al meteen gewekt. Helemaal toen zij vertelde dat in de fles een kaboutertje er in woonde dat zichtbaar was in de mensen wereld . Ik vroeg aan haar hoe zij er aan kwam en zij had de fles met kabouter op 8 jarige levertijd. Ik zij bij veel kinderen op die levertijd maken dit soort mooie dingen mee . Marianne vertelde dat de fles met kabouter verder wilde naar iemand anders . Ik mocht een kijkje nemen in de fles en zag daar voor het eerst in mijn dromen een hele duidelijke kabouter zitten met rode kleertjes aan . Hij had een oud gezichtje met baardje en kleine grote donker gekleurde oogjes . Op zijn hoofdje een rood mutsje ( weet niet meer of het een puntmuts was) er hing een bruin koordje in de fles met een bergkristallen punt er aan . Ik  zag het touwtje en wilde deze eruit halen ik dacht dan heeft het kaboutertje meer ruimte . Op dat moment sprong de kabouter op en trok het terug uit mijn handen en schrok er van . Mee ging de fles dicht .Ik was zo blij dat ik nu een kabouter zag dat  Ik dacht in mijn eigen als ik zo iets krijg zoeen heksen fles geschenk deed ik die echt nooit eruit en dacht op dat moment aan mijn kabouter stokje. Ik werd op een slag verliefd op het kaboutertje wat was hij mooi en ik zei tegen Marianne wat kost de fles? Ze vertelde 47 euro en ik dacht eerst die zal ontzettend duur zijn . Maar ze vroeg alleen de prijs van de fles alleen . Ik zei dat ik de heksen fles graag wilde overnemen . Marianne zei dan moet de kabouter dit wel goed vinden . Even later zag ik haar met de fles en kabouter staan en zij vroeg aan de kabouter of hij en de fles naar mij toe wilde gaan . Daarop hoorde ik een kleine toon praten dat zei. ""nee nee nee...."" Ik hoorde dat en was verdrietig ik dacht het komt doordat ik aan zijn leren touwtje met bergkristal zat en het daardoor had verpest . Tranen kwamen echt op dat moment want toen ik wakker werd waren mijn ogen nat. Maar goed ik liep teleurstellend weg tot ik hoorde opeens dat er een storm aan kwam en een zware ook met veel water overlast  . Iedereen ging zijn spullen pakken en ook Marianne, zij vroeg mij of ik de fles wilde beschermen met de kabouter er in .  Tuurlijk wilde ik dat . Ik ging meteen op zoek naar een doosje en had de fles in handen . Op dat moment zag ik de kabouter met zijn gezichtje goed kijken naar mij door de glazen fles . Hij vroeg zich af wat gaat er gebeuren . Ik zij ik wil je redden er komt een storm aan en gebaarde naar de kabouter of hij het  please goed zou vinden dat ik hem in een doosje in pak. Hij keek boos en op dat moment ging ik in liefde gebaren naar hem ik zag mijn hand tegen de fles aan zitten en keek hem die in zijn oogjes aan zodat hij kon inzien dat ik het beste met hem voor heb en niet uit was op wat slechts . Hij keek mij aan met die doordringende donkere oogjes en er kwam een lag te voor schijn. Ik lachte ook want voelde een bevestiging . Ik deed twee vingers Naar mijn mond toe en seinde een kusje gebaar naar de kabouter toe . De kabouter had zijn eigen even van de fles af gewend en ik hoorde het onweren met een klap en het begon te gieten . Ik had de fles goed ingepakt en rende met de doos alle kanten op . Ik voelde het water aan mijn voeten staan en rende en rende . Ik was daarna in mijn droom op een veilige plek beland en de storm hield op . Ik pakte de fles uit de doos die nog heel was en maakte de fles open om te zien of de kabouter niks had door het rennen . De kabouter was ongedeerd en lachte naar mij toen liet hij weten dat hij met mij mee wilde . Joeppppieeeeeee ik was zo blij dat ik pats boem wakker was geworden hihihi . Wouwwww wat een droom en wat een avontuur .

                                 Droom Over een Natuur en Plant wezentje

26-12’14 Vannacht zij ik tegen mij zelf voor ik ging slapen ik hoop dat ik vannacht natuurwezens mag zien in mijn droom . En ja hoor vannacht zag ik ze het was wel een mooi maar ergens ook treurig gezicht. Ik zag bruine met witte takken in mijn droom en op die takken zaten bruin met witte bollen er op. Ik was zo nieuwschierig dat ik met mijn neus er bijna boven op zat om te kijken naar wat het was. Op eens veranderde deze bollen in een soort was beer achtige wezens. Ze waren klein met bruin en wit van kleur en hadden punt oortjes . Ik zag ze langs mij heen rennen . Het was een prachtig gezicht.Toen werd ik even wakker draaide mij om en sliep weer. Daarna belande ik in een dorp er was een vrouw bezig in de tuin en trok een wit met grijs achtige plant uit de aarde en gooide deze op de grond neer. Ik stond daar na te kijken en bekeek alles wat ze aan het doen was .( net of ik dit moest zien) Daarna stond ze een stukje verder in de tuin en ik zag een een wit met grijs wezentje naar de vrouw toe lopen. Het wezentje was lang en liep op stengels van de plant. het was een heel appart gezicht. Maar goed het wezentje liep huilend naar de vrouw toe en was zo boos op die vrouw. Die vrouw schrok en en wist niet wat ze zag maar ze luisterde wel. Het wezentje zij jij hebt mijn moeder dood gemaakt . De vrouw liep mee met het wezentjes naar de grijs met witte plant en liet zien dat dit haar schuld was. Ik zag dit allemaal gebeuren en wilde alleen maar wakker worden ik vond dit zo zielig om aan te zien dat ik echt wakker werd . Ergens was het mooi maar ook triest om te zien dat dit zo gebeurt in de wereld . Mischien wil het zeggen dat planten van zich eigen ook gevoel hebben en een weze n zijn . Ik denk dat ik echt het wezen van de plant heb gezien. nu ik dit zo beschrijf. Gelukkig was ik niet de genen die de plant er uit trok brr moet er niet aan denken gelukkig voor mij zou ik dat niet eens durven hahaha.

elfjechayila ©